cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Rkemp
Beginner
370 Views
Message 11 of 16

Re: HH4 Orange flashing light - tried everything, please help!

yes apologies, seems we're finally talking to each other in the right place.

 

i am connected directly through a filter to the NTE5 master socket. it is the only socket in my property.

 

i am using wifi extenders, i got sent them with my package. i have the extender's ethernet cable going into my youview tv box.

 

i'm trying to get hold of a phone in order to check the quiet line test. i'm expecting the line to be fine however.

 

for the troubleshooting/logs part I'm hoping you are referring to the below

 

17:55:43, 10 Aug.(34541.470000) ETHoA is up -​ VPI: 0, VCI:35
17:55:43, 10 Aug.(34541.470000) DSL is up
17:55:42, 10 Aug.(34540.460000) DSL noise margin: 5.90 dB upstream, 6.00 dB downstream
17:55:41, 10 Aug.

(34539.440000) DSL line rate: 1135 Kbps upstream, 16818 Kbps downstream

 

 

diagnostic tests show a 14.37 download speed with no problems with my service at this time.

 

when i arrived back from work today, the hub went down as soon as i walked in. this can be seen from the logs see below, however it seems to have got itself working more quickly than usual

 

17:24:00, 10 Aug.(32638.040000) CWMP: session closed due to error: No response
17:23:59, 10 Aug.(32638.020000) CWMP: Server URL: https://pbthdm.bt.mo; Connecting as user: ACS username
17:23:59, 10 Aug.(32638.010000) CWMP: Session start now. Event code(s): '4 VALUE CHANGE'
17:23:59, 10 Aug.(32637.690000) CWMP: Initializing transaction for event code 4 VALUE CHANGE
17:23:57, 10 Aug.(32635.770000) DSL is down after 29 minutes uptime
17:23:57, 10 Aug.(32635.770000) ETHoA is down after 29 minutes uptime
17:23:57, 10 Aug.(32635.430000) PPPoA is down after 29 minutes uptime [Waiting for Underlying Connection (WAN DSL -​ Up)]

 

17:27:19, 10 Aug.(32837.380000) DSL is up
17:27:18, 10 Aug.(32836.400000) DSL noise margin: 6.00 dB upstream, 6.00 dB downstream
17:27:17, 10 Aug.(32835.490000) DSL line rate: 1120 Kbps upstream, 16967 Kbps downstream
17:24:54, 10 Aug.(32692.310000) DSL is down after 0 minutes uptime
17:24:54, 10 Aug.(32692.310000) ETHoA is down after 0 minutes uptime
17:24:52, 10 Aug.(32690.280000) ETHoA is up -​ VPI: 0, VCI:35
17:24:52, 10 Aug.(32690.280000) DSL is up

 

what is lease time?

 

thanks and hope this info is of use.

0 Ratings
Reply
Distinguished Sage
Distinguished Sage
365 Views
Message 12 of 16

Re: HH4 Orange flashing light - tried everything, please help!

Have you tried using the hub in the test socket with the wireless extenders disconnected and see if that helps stability



If you like a post, or want to say thanks for a helpful answer, please click on the Ratings 'Thumbs up' on left hand side.
If someone answers your question correctly please let other members know by clicking on ’Mark as Accepted Solution’.
0 Ratings
Reply
Rkemp
Beginner
356 Views
Message 13 of 16

Re: Homehub crashes whenever any device tries to connect

Yes I have tried that. Suffering the same issues again today. Anyone got anymore possible solutions or answers?? Or am I just going to have to put up with this abysmal BT service until my contract ends.

DSL/ETHoA/PPPoA all going down after maybe 15mins of being up.

Event logs saying lots of "blocked packets" because of "icmp relay"

I have changed the lease times but that's done nothinf
0 Ratings
Reply
Distinguished Sage
Distinguished Sage
354 Views
Message 14 of 16

Re: Homehub crashes whenever any device tries to connect

blocke packets are just the firewall and not cause of dropped conenction

 

if still dropping then you need to get engineer visit as you appear to have covered everything you can



If you like a post, or want to say thanks for a helpful answer, please click on the Ratings 'Thumbs up' on left hand side.
If someone answers your question correctly please let other members know by clicking on ’Mark as Accepted Solution’.
0 Ratings
Reply
dervish
Beginner
347 Views
Message 15 of 16

Re: Homehub crashes whenever any device tries to connect

Same issue I'm having. BT problem they apparently can't fix... great service. At a guess some infrastructure is configured incorrectly. Probably due to arrive here getting fibre upgrade and them trying to manage the loading.
0 Ratings
Reply
Rkemp
Beginner
329 Views
Message 16 of 16

Re: Homehub crashes whenever any device tries to connect

Interesting, are you experiencing the exact same problems? Where I live isn't in line for fibre so I'm not sure that's the issue here.

Does anyone have any tips for getting an engineer call out in the most stress free way possible? Would rather not spend 4 hrs on the phone if at all possible.

Would getting a new router potentially solve any of this too?
0 Ratings
Reply