cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
chapi72
Contributor
277 Views
Message 1 of 8

Router not getting IP/connectiong from servers

Hi,

 

Over the past few days my connection (that is already slow) has been getting slower and slower.

 

Last night I rebooted the router to try and fix the issue as i was getting < 0.5M

 

This resulted in no IP/DNS/etc being issued by the BT network.

 

There is a connection to the exchange as I can see my download/upload speeds, etc but the BT system is not responding and giving me an IP address.

 

As I prefer my own router (TPLINK), I thought this might be the issue, so I got the BTHH3 out and connected that instead. This gets the same result the "B" just flashes orange and orange/purple?

 

After a couple of hours on the phone to a support person who "rest the line" etc, all I have is a "BT Retail servers" problem logged against my phone number.

 

Any ideas on why I'm not getting an IP?

 

there is no "local" issue logged on the BT fault system.

 

Thanks

 

Chapi

 

Tags (1)
0 Ratings
Reply
7 REPLIES 7
Distinguished Sage
Distinguished Sage
272 Views
Message 2 of 8

Re: Router not getting IP/connectiong from servers

are you conencted to test socket with a new filter to eliminate the problem being with your internal wiring?

 

does phone work?  if so try quiet line test  dial 17070 option 2  should be quiet and best with corded phone



If you like a post, or want to say thanks for a helpful answer, please click on the Ratings 'Thumbs up' on left hand side.
If someone answers your question correctly please let other members know by clicking on ’Mark as Accepted Solution’.
0 Ratings
Reply
chapi72
Contributor
270 Views
Message 3 of 8

Re: Router not getting IP/connectiong from servers

Hi,

 

Yes, same result with test socket

 

Phone is fine.

 

Didn't try the quiet line but expect it will be OK as there is no noticeable issue when using the phone.

 

All I did was reboot the router because the speed was terrible.

 

 

0 Ratings
Reply
Distinguished Sage
Distinguished Sage
267 Views
Message 4 of 8

Re: Router not getting IP/connectiong from servers

did you replace the filter and even the rj11 cable to rule everything out so problem has to be outwith your home and you need engineer visit

 

you can check here just in case  http://usertools.plus.net/exchanges/mso.php

http://usertools.plus.net/exchanges/?

http://btbusiness.custhelp.com/app/service_status

http://bt.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/15036

http://community.plus.net/exchange-information/



If you like a post, or want to say thanks for a helpful answer, please click on the Ratings 'Thumbs up' on left hand side.
If someone answers your question correctly please let other members know by clicking on ’Mark as Accepted Solution’.
0 Ratings
Reply
chapi72
Contributor
265 Views
Message 5 of 8

Re: Router not getting IP/connectiong from servers

Changed RJ11 and Filter => No fix

 

There is nothing showing as exchange issues (Eachy) but one in the next town (Bury st edmunds)

 

As the link to the exchange is fine, I can only assume the BT systems are not responding (Like a DHCP server) to give me the Ip address.

 

What is interesting is that I only rebooted due to very slow speed, there was a connection, albeit very slow.

 

 

 

0 Ratings
Reply
Distinguished Sage
Distinguished Sage
262 Views
Message 6 of 8

Re: Router not getting IP/connectiong from servers

did you do just a reset or did you try a factory reset using the recessed button on back of hh3 and holding until lights flash?



If you like a post, or want to say thanks for a helpful answer, please click on the Ratings 'Thumbs up' on left hand side.
If someone answers your question correctly please let other members know by clicking on ’Mark as Accepted Solution’.
0 Ratings
Reply
chapi72
Contributor
261 Views
Message 7 of 8

Re: Router not getting IP/connectiong from servers

Yes, BT support line said to put a paperclip in the reset hole, did that test last night.

 

Left the router off all night and tried again today, still get the no connection.

 

Tried with my TPlink and with the HH3, gave up and came to work 😞

 

0 Ratings
Reply
Distinguished Sage
Distinguished Sage
259 Views
Message 8 of 8

Re: Router not getting IP/connectiong from servers

well if you have done all that and still nothing with 2 router then looks like a call to CS and request an engineer visit



If you like a post, or want to say thanks for a helpful answer, please click on the Ratings 'Thumbs up' on left hand side.
If someone answers your question correctly please let other members know by clicking on ’Mark as Accepted Solution’.
0 Ratings
Reply