Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Newbie
Posts: 1
Registered: ‎06-07-2011

How to connect a PS3 to BT Openzone or Bt FON

I thought I would post this information as it has taken me all morning, a lot of phone calls and reading on google to sort this out!!

 

Problem I had:  I want to take my PS3 to my parents house when visiting and they dont have any access to the internet.  I am a total broadband customer and have access to BT FON & Openzone.

 

I called BT directly and they said they didnt support it so I nearly gave up however I have now found out exactly how to connect!!

 

Go to Network settings on PS3

Go to  - Internet connection settings

Choose - Custom

Choose - Wireless

Choose - Scan

Pick whichever has highest signal strength - either BT FON or BT Openzone

SSID should come up with BtOpenzone (leave it as it is!)

WLAN settings - choose none

IP address - auto

DHCP host - do not set

DNS - Automatic

MTU - automatic

Proxy server - do not use

UPNP - enable

Press x to save settings

 

At this point it will test connection and show the IP address has been found but the internet connection failed, this is fine. Come out of settings and go to your internet browser on PS3

 

Once you launch the browser you get the BT openzone log in page, enter your details if you are a customer or buy the package / whichever is your preference.  

 

Once you have logged in you can then close the browser and launch an online game!

 

I played Black Ops on BT Openzone at signal strength 100%, it was perfect and I had no problems at all!

 

I hope this helps!!!

Newbie
Posts: 1
Registered: ‎20-08-2011
0

Re: How to connect a PS3 to BT Openzone or Bt FON

thankyou Mrs_have_it you are a genius and saved me an awefull lot of effort.

Newbie
Posts: 1
Registered: ‎01-01-2012
0

Re: How to connect a PS3 to BT Openzone or Bt FON

Hi, tried connecting the way you described but the ps3 returns the error message 'Attempt to obtain ip address timed out'. is there a fix?

Newbie
Posts: 1
Registered: ‎28-01-2012
0

Re: How to connect a PS3 to BT Openzone or Bt FON

Im looking for a fix for this problem also.. please someone tell me.

Beginner
Posts: 5
Registered: ‎31-03-2012
0

Re: How to connect a PS3 to BT Openzone or Bt FON

has this ip address ever had a solution found as i am currently going mad trying to get mine to work!!
Distinguished Sage
Posts: 51,240
Registered: ‎21-06-2010
0

Re: How to connect a PS3 to BT Openzone or Bt FON

What IP address are you referring to??

john46 | BT.com Help Site | BT Service Status
Someone Solved Your Question?
Please let other members know by clicking on ’Mark as Accepted Solution’
Try a Search
See if someone in the community had the same problem and how they got it resolved.
Beginner
Posts: 5
Registered: ‎31-03-2012
0

Re: How to connect a PS3 to BT Openzone or Bt FON

Hi, the IP address issue mentioned above where the PS3 will not pick up an IP address from the openzone access point is what i was refering to. Has anyone found a solution to this as mentioned above?

Distinguished Sage
Posts: 51,240
Registered: ‎21-06-2010
0

Re: How to connect a PS3 to BT Openzone or Bt FON

Why are you using Openzone and not your normal wireless network

john46 | BT.com Help Site | BT Service Status
Someone Solved Your Question?
Please let other members know by clicking on ’Mark as Accepted Solution’
Try a Search
See if someone in the community had the same problem and how they got it resolved.
Beginner
Posts: 5
Registered: ‎31-03-2012
0

Re: How to connect a PS3 to BT Openzone or Bt FON

Hi, BTOPENZONE is my normal wireless network. I only have openzone and pay monthly for it!

 

Has anyone found a solution to the problem mentioned above with regards to the PS3 not obtaining an IP adrress from the OPENZONE access point? I alled th openzone helpline last night and am no further on today!

 

Please can someone help me!!

Distinguished Sage
Posts: 51,240
Registered: ‎21-06-2010
0

Re: How to connect a PS3 to BT Openzone or Bt FON

Openzone is not designed for gaming due to its speed and connection time limits

john46 | BT.com Help Site | BT Service Status
Someone Solved Your Question?
Please let other members know by clicking on ’Mark as Accepted Solution’
Try a Search
See if someone in the community had the same problem and how they got it resolved.