cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Beginner
417 Views
Message 1 of 5

Inifity 2 Drop from 69.1Mb to 9Mbps after unplugging router

I have unplugged my router due to moving the tubledryer near by and since plugging it back in my speeds have dropped from near 70mb to doen near 10mb.

 

The teach team have been less than helpful. Have i reset mt DLM or is it something that will build up over time? Can the tech team reset my profile to give me the top speed and let my line settle?

 

Any help greatly apprecaited MOds

0 Ratings
4 REPLIES 4
Highlighted
Distinguished Sage
Distinguished Sage
382 Views
Message 2 of 5

Re: Inifity 2 Drop from 69.1Mb to 9Mbps after unplugging router

If it was only your Homehub that you switched off it should not have done anything to the DLM. If you switched off the Openreach modem by powering it down correctly it should also not have caused a problem.

 

Is the speed test carried out connected by Ethernet or wireless?

 

Have you checked that the cables are all plugged into the correct places and are not running next to electrical cables.

 

Have you moved the homehub too near an electrical appliance that could be causing interference.

 

Try a factory reset of the Homehub by pressing a pin into the recess button on the rear for about 20 seconds.

0 Ratings
Highlighted
Sage
381 Views
Message 3 of 5

Re: Inifity 2 Drop from 69.1Mb to 9Mbps after unplugging router

Was it the router or modem you unplugged or both?

0 Ratings
Highlighted
Beginner
319 Views
Message 4 of 5

Re: Inifity 2 Drop from 69.1Mb to 9Mbps after unplugging router

Hi , Upnluppged both and they are sat on there own next to the plug socket.

 

did 3rd line test and got 7.54 down and 0.01 up this morning via ethernet.

 

Enginner booked for tuesday as not having this

0 Ratings
Highlighted
Beginner
236 Views
Message 5 of 5

Re: Inifity 2 Drop from 69.1Mb to 9Mbps after unplugging router

OK Engineer has reset profile and eternet speed is up at 70mb however now wifi speed has gone from being same as ethernet connection to over 30mbs less than speed at the box.

 

Whats causing this?

0 Ratings