cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
TheyCallMeMoNk
Beginner
628 Views
Message 1 of 5

Made the switch to a TP-LINK N300 and have a speed issue

hey people, thanks in advance for the help.

 

so i have bt infinity and have switched to the tp-link n300 and it works all fine but i seam to be speed limited since the switch, not too sure why but did speed tests on various sites and it seams to cap at 15mb. same situation via wifi or ethernet.

 

so i should be getting around 50 down and 10 up

 

i am getting 15 down and 2 up since the switch. 

 

i am assuming i did something wrong in setup or something, if anyone knows what setting i need to change let me know.

 

on the status tab it shows:

 

r1.JPGnot sure what else to do think its something to do with my snr db but not sure how to change and test.

 

Thanks for any help you can offer.

0 Ratings
4 REPLIES 4
licquorice
Distinguished Sage
Distinguished Sage
613 Views
Message 2 of 5

Re: Made the switch to a TP-LINK N300 and have a speed issue

It looks as though you perhaps incurred the wrath of DLM with possible multiple disconnections whilst setting up the TP-Link.

0 Ratings
TheyCallMeMoNk
Beginner
608 Views
Message 3 of 5

Re: Made the switch to a TP-LINK N300 and have a speed issue

So basicaly i have to wait 48hrs for it to go back to normal?

0 Ratings
licquorice
Distinguished Sage
Distinguished Sage
606 Views
Message 4 of 5

Re: Made the switch to a TP-LINK N300 and have a speed issue

Probably much longer than that.

0 Ratings
licquorice
Distinguished Sage
Distinguished Sage
595 Views
Message 5 of 5

Re: Made the switch to a TP-LINK N300 and have a speed issue

Just to make sure it is not a problem with the TP-Link, after 24hours disconnect it, wait at least 30 minutes and then re-connect the Home Hub. If the hub syncs at ~50M, wait another 30 minutes and disconnect it. Again after 30 mins re-connect the TP Link and check speed again.

0 Ratings