cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
Aspiring Contributor
223 Views
Message 61 of 120

Re: New customer - tearing hair out with disconnects!

I got wifi analyzer and there's definitely tons of other stuff, but I'm now on Channel 13 for 2g whcih is clear at the top with only one other overlap on Band 11

 

There's more interference on the 5G with someone elses BT being stronger than mine (oddly... it has an X on the end so must be special). But the 5g on the BT is fine (5G on the other not, but maybe clashing with the BT wifi i guess...?!)

0 Ratings
Distinguished Sage
Distinguished Sage
220 Views
Message 62 of 120

Re: New customer - tearing hair out with disconnects!


@vaderag wrote:

I got wifi analyzer and there's definitely tons of other stuff, but I'm now on Channel 13 for 2g whcih is clear at the top with only one other overlap on Band 11

 

There's more interference on the 5G with someone elses BT being stronger than mine (oddly... it has an X on the end so must be special). But the 5g on the BT is fine (5G on the other not, but maybe clashing with the BT wifi i guess...?!)


It will be BT WiFi X, coming from your own home hub, if you are using it. If you alter the 5G channel, it will follow.

 

0 Ratings
Aspiring Contributor
216 Views
Message 63 of 120

Re: New customer - tearing hair out with disconnects!

Okay, well that explains why I get stronger signal from 5G BT. And maybe explains why my 5G from Other router might have interferences...
Doesnt explain why my 2g from either device keeps dropping tho...
0 Ratings
Aspiring Contributor
204 Views
Message 64 of 120

Re: New customer - tearing hair out with disconnects!

I've shifted my BT Hub 5g down to band 36, but doesnt seem to make any difference - still spanning bands 34-50... can you change the width at all?

What do the wifi modes do?
0 Ratings
Distinguished Sage
Distinguished Sage
204 Views
Message 65 of 120

Re: New customer - tearing hair out with disconnects!

For the next step I would replace the Hub with the Openreach modem/Archer combination and see if that is stable.

0 Ratings
Aspiring Contributor
195 Views
Message 66 of 120

Re: New customer - tearing hair out with disconnects!

Yeah, i think that needs to be the next step. I've disabled the wifi on the BT router, and was still getting disconnects from the Archer, so can rule out any kind of internal conflict...
And now, re-enabled and am getting disconnects from the BT 5g too 😞
0 Ratings
Aspiring Contributor
179 Views
Message 67 of 120

Re: New customer - tearing hair out with disconnects!

Just enabled DHCP on my archer and plugged in Modem. Connected modem to internet port on router (direct)

I'm getting nothing in the way of internet tho - am I missing something?
0 Ratings
Aspiring Contributor
175 Views
Message 68 of 120

Re: New customer - tearing hair out with disconnects!

Can't see how to edit on my mobile, but just wanted to add that all three lights on modem are green and I've also tried a reset
0 Ratings
Distinguished Sage
Distinguished Sage
173 Views
Message 69 of 120

Re: New customer - tearing hair out with disconnects!

You need to enter bthomehub@btbroadband.com as the user name and BT for password in the Archer PPPoE setup.

0 Ratings
Aspiring Contributor
169 Views
Message 70 of 120

Re: New customer - tearing hair out with disconnects!


@licquorice wrote:

You need to enter bthomehub@btbroadband.com as the user name and BT for password in the Archer PPPoE setup.


Ah ha - thanks - i actually just found a slightly different combo from another thread that seemed to work...

 

Bad news... same issue.

 

2g is disconnecting frequently 😞 (even sitting right next to the router...)

=======================================
17/11/2017 12:56:28 Log Start
---------------------------------------
Failure Start Length
17/11/2017 12:57:15 0:00:08
17/11/2017 12:57:51 0:00:07
17/11/2017 12:58:10 0:00:41
17/11/2017 12:59:03

 

Same thing with 5g it seems 😞

=======================================
17/11/2017 12:59:56 Log Start
---------------------------------------
Failure Start Length
17/11/2017 13:00:19 0:00:14
17/11/2017 13:00:46 0:00:14
17/11/2017 13:01:15 0:00:52

 

 

So I have no idea where to go from here...

I've seen the same issue with

- the same setup I had previously

- Home plugs in place

- Home plugs not in place

- ONLY the BT hub.

- BT Modem and Archer C9

 

Anyone?!

0 Ratings