cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Newbie
361 Views
Message 1 of 2

Re: Broadband incredbily slow *after* line fault fixed

Hi AndrewJ,

you might be be amused to know that I am in a similar situation to you back in 2012 with regards to British Telecom adsl; the BT line was faulty last year, (June 2014) but at this end of the road there are only two residential customers to complain.

After 50 minutes of arguing with know-all Indians, who threatened me (& probably my neighbour also) with a £100 charge if the faults turned out to be internal, we were eventually visited by some operatives from Openreach; they accepted that my microfilter was not to blame, and, with difficulty, eventually obtained authorisation to return and replace several lengths of twenty-five year oldcopper line, and they later installed an external 'waterproof' junction box.

However, during the last 8 months, rainwater has dripped quietly into the new junction box, and caused corrosion and a short circuit that has broken my favourite telephone and necessitated another Openreach visit. 

The 'waterproof' junction box was presumably tested in the Atacama desert.

Anyway, no sign of an IP reset, and so we are stuck with 0.25 mbps for the foreseeable future. 

 

0 Ratings
1 REPLY 1
Highlighted
Distinguished Sage
Distinguished Sage
347 Views
Message 2 of 2

Re: Broadband incredbily slow *after* line fault fixed

welcome to the BT community forum where customers help customers and only BT employees are the forum mods

 

I moved your post from the 2.5yr old thread to start your own and that way replies will be about your problem and avoid any confusion

in order for the forum members to help please can you post the adsl stats from your router you may need to 'show detail' to get all stats (if hub enter 192.168.1.254 in your browser and navigate to adsl or if HH4/5 then go to troubleshooting then logs and you are looking for 2 line together when hub last connected to internet and they will show your connection speed and noise margin or if netgear enter 192.168.0.1). Then run  btspeedtester  (MAC users may have problems). when first test completes then run diagnostic test and post the results ( do not reset the router).


are you connected directly via a filter to the NTE5 master or test socket or to somewhere else? Is the master the only phone socket in your home?

Have you tried the quiet line test? - dial 17070 option 2 - should hear nothing - best done with a corded phone. if cordless phone you may hear a 'dull hum' which is normal

Someone may then be able to offer help/assistance/suggestions to your problem

 

 

 

test socket.jpg



If you like a post, or want to say thanks for a helpful answer, please click on the Ratings 'Thumbs up' on left hand side.
If someone answers your question correctly please let other members know by clicking on ’Mark as Accepted Solution’.
0 Ratings