cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
631 Views
Message 11 of 24

Re: Smart Hub 2 - 15 minutes to boot up, losing speed, loses connection uploading.

Can you post the router stats as requested please?

0 Ratings
627 Views
Message 12 of 24

Re: Smart Hub 2 - 15 minutes to boot up, losing speed, loses connection uploading.

If you only recently got SH2 was that the result of renewing your contract?  Make any changes?



If you like a post, or want to say thanks for a helpful answer, please click on the Ratings 'Thumbs up' on left hand side.
If someone answers your question correctly please let other members know by clicking on ’Mark as Accepted Solution’.
0 Ratings
619 Views
Message 13 of 24

Re: Smart Hub 2 - 15 minutes to boot up, losing speed, loses connection uploading.

@licquorice See above

0 Ratings
615 Views
Message 14 of 24

Re: Smart Hub 2 - 15 minutes to boot up, losing speed, loses connection uploading.

That isn't the hub stats, its the checker results.

Hub stats are at Advanced settings > Technical log  > Information in the hub manager page

 

0 Ratings
614 Views
Message 15 of 24

Re: Smart Hub 2 - 15 minutes to boot up, losing speed, loses connection uploading.

@imjolly No changes I can think of. It was a case of contract coming to an end and taking this on BT's recommendation. It has been fine for 4-6 weeks but has been getting slower and slower since last weekend.

I'll leave it on overnight but, Reverend, you will ken us penny-pinching Scots too well.

0 Ratings
613 Views
Message 16 of 24

Re: Smart Hub 2 - 15 minutes to boot up, losing speed, loses connection uploading.

@LeninTheParakeet 

This is what has been requested please. You must leave the home hub turned on all of the time, otherwise you will lose connection speed, as it will be seen as a fault condition.

If you are using the BT Smart hub you can get your connection stats by, Opening a new web browser on your connected device and type 192.168.1.254 or bthomehub.home into the address bar. This will open the Hub Manager.  Click Advanced Settings’ and then ‘Technical log’

607 Views
Message 17 of 24

Re: Smart Hub 2 - 15 minutes to boot up, losing speed, loses connection uploading.

The cost to run the hub 24/7 is negligible and avoids problems with DLM seeing problems with your connection and also the firmware is set to update overnight so if you keep turning off you are delaying updates



If you like a post, or want to say thanks for a helpful answer, please click on the Ratings 'Thumbs up' on left hand side.
If someone answers your question correctly please let other members know by clicking on ’Mark as Accepted Solution’.
597 Views
Message 18 of 24

Re: Smart Hub 2 - 15 minutes to boot up, losing speed, loses connection uploading.

@licquorice  Apologies for delay.BT1.JPGBT2.JPG

0 Ratings
596 Views
Message 19 of 24

Re: Smart Hub 2 - 15 minutes to boot up, losing speed, loses connection uploading.

Thanks, folks.

Even from the distant days of dial-up I did not know to leave the router on.

0 Ratings
585 Views
Message 20 of 24

Re: Smart Hub 2 - 15 minutes to boot up, losing speed, loses connection uploading.

Your connections speed is now very low, due to the home hub being turned off.

Its going to take a couple of weeks now to recover, but you must leave it on all the time, and no disconnects or restarts.