cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
Palazzo13
Contributor
1,635 Views
Message 1 of 3

Whole Home - One Disc disconnecting from Network

Hi,

Had some alertt this morning that a network device was offline.

When I checked the Whole Home network I saw one disk (called "Bedroom") was disconnected and Red.

When I went to the disc itself it had a blue light (though See below as this might have been intermittent).

The troubleshooter advised restarting the network, which I did, and all was well.

Checking the logs the outage seesm to have statred with the following message logged on the main router connected disc (Study):

09.03.2018 06:02:06 [2 4 2] Firmware upgrade - FW SYNC compare WHWv1.02.04build10 WHWv1.02.04build10!

(I'm already on  v1.02.04 build10 on all 3 discs)

And after that there's plenty of 

09.03.2018 06:07:31 [2 4 2] OWL-Bedroom(48:8D:36:xx:xx:xx) leave topology
09.03.2018 06:07:45 [2 4 2] OWL-Bedroom(48:8D:36:xx:xx:xx) join topology

messages on the Study Log.

On the Bedroom disc just see quite a few:

09.03.2018 06:02:08 [2 4 2] OWL-Sync pollingconfig done.
09.03.2018 06:02:08 [2 4 2] OWL-Adjust LED from Bright to Bright.
09.03.2018 06:02:10 [2 4 2] OWL-Sync config success
09.03.2018 06:05:13 [2 4 2] OWL-Adjust LED from Bright to Bright.
09.03.2018 06:05:13 [2 4 2] OWL-Sync pollingconfig done.
09.03.2018 06:05:15 [2 4 2] OWL-Sync config success

Messages after that Firware item.

After network restart, the main (Study) and 3rd disc (Kitchen)  show a short uptime, but the Bedroom disc (now connected)  shows up for 6 days (so presumably it didn't get included in the restart).

Just posting in case it identifies a bug for future fixing.

 

0 Ratings
Reply
2 REPLIES 2
AJ_1878
Beginner
1,529 Views
Message 2 of 3

Re: Whole Home - One Disc disconnecting from Network

Mine is doing the exact same on disc 1 only.. I'm yet to see an uptime over 5hrs and my disc 2 is fine and has an uptime of nearly a week since I last factory reset.

Did you establish the issue?

I've got my whole home wifi disc 1 in port 1 of my BT smart hub router. Got 2 other ports in use and about 5 or 6 wifi devices connected via WH

Its going down and rebooting 3-5 times daily.
0 Ratings
Reply
Palazzo13
Contributor
1,513 Views
Message 3 of 3

Re: Whole Home - One Disc disconnecting from Network

I think this is just a symptom of the general problem with the latest firmware which seems to leave discs isolated from the working parts of the whole home network.

I have only had the problem about 4 times in the 2 months I've had the system, and BT are aware of the issue so I'm at least going to wait and see what the next firmware update brings.

Hopefully they are concentrating on fixing bugs rather than adding features.
0 Ratings
Reply