cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
daglesj
Beginner
171 Views
Message 21 of 23

Re: I had the Speedboost to 80/20 about a year ago. Now it's back to 50/15!

Mesasaged with number thanks. Will try the master socket if I can drum up a filter from somewhere.

D

0 Ratings
Reply
daglesj
Beginner
151 Views
Message 22 of 23

Re: I had the Speedboost to 80/20 about a year ago. Now it's back to 50/15!

Okay the plan is to test out the following -

 

1. Will try and change the old ADSL V1.0 plate to another one I have and test.

2. I have a ADSLNation ADSL socket I can try too. There is a Openreach MK3 in my box but I'll leave that for now as that doesnt have a front plate. I don't use my landline anymore so it could work at a stretch.

3. Swap the Openreach VDSL modem for the spare I have and test.

4. Dig up a ADSL filter and try that in the test socket if available.

5. I can telnet into the Draytek and lower the SNR from 6 to say 4 or 3.

Will have to do these tonight as other half is using the internet during the day.

Will keep you posted.  Been meaning to change the ADSL socket for a while but never got round to it.

0 Ratings
Reply
daglesj
Beginner
139 Views
Message 23 of 23

Re: I had the Speedboost to 80/20 about a year ago. Now it's back to 50/15!

I think JackE may have found the cause!

When I go on holiday I switch off all my network/router/modems etc. as a precuation and also to save the power.

Seems these drops for 1-3 weeks caused the system to switch my line over to 'stable' mode.

 

We shall see! Looks promising though. Plus might save me doing a load of tinkering tonight.

In future I'll leave the modem on.