cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
bus-error
Aspiring Contributor
389 Views
Message 1 of 13

Infinity 2 connection appears to be banded/capped

Hi I had a fault with my internal extension wiring that was resolved a few weeks ago. The fault appears to have resulted in my broadband connection being banded/capped at 40Mbps with a 10dB SNR margin. Since the fault was fixed, the line has been stable. I was hoping that the DLM would automatically reset and I would get back to my normal 50+Mbps but this has not happened. Can I get the DLM reset manually? Many thanks Bruce
0 Ratings
Reply
12 REPLIES 12
Distinguished Sage
Distinguished Sage
386 Views
Message 2 of 13

Re: Infinity 2 connection appears to be banded/capped

can you post stats from your router  if hh6 then advanced settings then technical log information   if hh5 then troubleshooting  then helpdesk



If you like a post, or want to say thanks for a helpful answer, please click on the Ratings 'Thumbs up' on left hand side.
If someone answers your question correctly please let other members know by clicking on ’Mark as Accepted Solution’.
0 Ratings
Reply
bus-error
Aspiring Contributor
378 Views
Message 3 of 13

Re: Infinity 2 connection appears to be banded/capped

Here are stats from my Draytek Vigor 2860: DrayTek> show status System Uptime:459:38:42 LAN Status Primary DNS:81.139.56.100 Secondary DNS:81.139.57.100 IP Address:192.168.0.1 Tx Rate:23484071 Rx Rate:18714176 WAN 1 Status: Connected Enable:Yes Line:xDSL Name:BT Infinity Mode:PPPoE Up Time:129:23:52 IP:213.122.143.25 GW IP:172.16.12.108 TX Packets:3805940 TX Rate(bps):128536 RX Packets:5867262 RX Rate(bps):286608 WAN 2 Status: Disconnected Enable:No Line:Ethernet Name: Mode:DHCP Client Up Time:0:00:00 IP:--- GW IP:--- TX Packets:0 TX Rate(bps):0 RX Packets:0 RX Rate(bps):0 WAN 3 Status: Disconnected Enable:No Line:USB Name: Mode:--- Up Time:0:00:00 IP:--- GW IP:--- TX Packets:0 TX Rate(bps):0 RX Packets:0 RX Rate(bps):0 WAN 4 Status: Disconnected Enable:No Line:USB Name: --- MORE --- ['q': Quit, 'Enter': New Lines, 'Space Bar': Next Page] --- Mode:--- Up Time:0:00:00 IP:--- GW IP:--- TX Packets:0 TX Rate(bps):0 RX Packets:0 RX Rate(bps):0 VDSL Information: VDSL Firmware Version:05-07-06-0D-01-07 Mode:17A State:SHOWTIME TX Block:0 RX Block:0 Corrected Blocks:62713 Uncorrected Blocks:11 UP Speed:7810000 Down Speed:39998000 SNR Margin:10 Loop Att.:19 DrayTek> vdsl status ---------------------- ATU-R Info (hw: annex A, f/w: annex A/B/C) ----------- Running Mode : 17A State : SHOWTIME DS Actual Rate : 39998000 bps US Actual Rate : 7810000 bps DS Attainable Rate : 50094320 bps US Attainable Rate : 7837000 bps DS Path Mode : Fast US Path Mode : Fast DS Interleave Depth : 1 US Interleave Depth : 1 NE Current Attenuation : 19 dB Cur SNR Margin : 10 dB DS actual PSD : 4. 6 dB US actual PSD : 12. 8 dB NE CRC Count : 11 FE CRC Count : 62713 NE ES Count : 4 FE ES Count : 58540 Xdsl Reset Times : 0 Xdsl Link Times : 5 ITU Version[0] : 00000000 ITU Version[1] : 00000000 VDSL Firmware Version : 05-07-06-0D-01-07 [with Vectoring support] Power Management Mode : DSL_G997_PMS_L0 Test Mode : DISABLE -------------------------------- ATU-C Info --------------------------------- Far Current Attenuation : 30 dB Far SNR Margin : 5 dB CO ITU Version[0] : b5004244 CO ITU Version[1] : 434da48c DSLAM CHIPSET VENDOR : < BDCM > This appears to cover the information I see you have asked for previously. Please let me know if there is any else you need. Best wishes, Bruce
0 Ratings
Reply
bus-error
Aspiring Contributor
377 Views
Message 4 of 13

Re: Infinity 2 connection appears to be banded/capped

I'll try that again, as HTML:

Here are stats from my Draytek Vigor 2860:

DrayTek> show status
System Uptime:459:38:42
LAN Status
Primary DNS:81.139.56.100     Secondary DNS:81.139.57.100
IP Address:192.168.0.1        Tx Rate:23484071    Rx Rate:18714176

WAN 1 Status: Connected
Enable:Yes       Line:xDSL        Name:BT Infinity
Mode:PPPoE       Up Time:129:23:52   IP:213.122.143.25 GW IP:172.16.12.108
TX Packets:3805940    TX Rate(bps):128536 RX Packets:5867262    RX Rate(bps):286608

WAN 2 Status: Disconnected
Enable:No        Line:Ethernet    Name:
Mode:DHCP Client Up Time:0:00:00     IP:---            GW IP:---
TX Packets:0          TX Rate(bps):0   RX Packets:0          RX Rate(bps):0  

WAN 3 Status: Disconnected
Enable:No        Line:USB         Name:
Mode:---         Up Time:0:00:00     IP:---            GW IP:---
TX Packets:0          TX Rate(bps):0   RX Packets:0          RX Rate(bps):0  

WAN 4 Status: Disconnected
Enable:No        Line:USB         Name:

--- MORE ---   ['q': Quit, 'Enter': New Lines, 'Space Bar': Next Page] --- 
Mode:---         Up Time:0:00:00     IP:---            GW IP:---
TX Packets:0          TX Rate(bps):0   RX Packets:0          RX Rate(bps):0  

VDSL Information:      VDSL Firmware Version:05-07-06-0D-01-07
Mode:17A               State:SHOWTIME   TX Block:0     RX Block:0    
Corrected Blocks:62713 Uncorrected Blocks:11   
UP Speed:7810000    Down Speed:39998000   SNR Margin:10  Loop Att.:19 

DrayTek> vdsl status
  ---------------------- ATU-R Info (hw: annex A, f/w: annex A/B/C) -----------
   Running Mode            :      17A       State                : SHOWTIME
   DS Actual Rate          : 39998000 bps   US Actual Rate       :  7810000 bps
   DS Attainable Rate      : 50094320 bps   US Attainable Rate   :  7837000 bps
   DS Path Mode            :        Fast    US Path Mode         :        Fast 
   DS Interleave Depth     :        1       US Interleave Depth  :        1 
   NE Current Attenuation  :       19 dB    Cur SNR Margin       :       10  dB
   DS actual PSD           :     4. 6 dB    US actual PSD        :    12. 8  dB
   NE CRC Count            :       11       FE CRC Count         :    62713
   NE ES Count             :        4       FE  ES Count         :    58540
   Xdsl Reset Times        :        0       Xdsl Link  Times     :        5
   ITU Version[0]          : 00000000       ITU Version[1]       : 00000000
   VDSL Firmware Version   : 05-07-06-0D-01-07   [with Vectoring support] 
   Power Management Mode   : DSL_G997_PMS_L0 
   Test Mode               : DISABLE 
  -------------------------------- ATU-C Info ---------------------------------
   Far Current Attenuation :       30 dB    Far SNR Margin       :        5  dB
   CO ITU Version[0]       : b5004244       CO ITU Version[1]    : 434da48c
   DSLAM CHIPSET VENDOR    : < BDCM >

This appears to cover the information I see you have asked for previously. Please let me know if there is any else you need.

Best wishes,

Bruce

0 Ratings
Reply
bus-error
Aspiring Contributor
326 Views
Message 5 of 13

Re: Infinity 2 connection appears to be banded/capped

It's been a couple of days since I posted my router stats. Is anyone able to advise on how I can resolve the issue with my banded/capped connection?

0 Ratings
Reply
Moderator
Moderator
290 Views
Message 6 of 13

Re: Infinity 2 connection appears to be banded/capped

Good morning @bus-error and welcome to the community.

Thanks for posting about your connection problem. Can you try running the speed test including the further diagnostics on a wired connection and post the results? DLM will usually lift banding if it's in place after a short period of stability, though it can take longer in some instances. If you can post the test results we'll be happy to take a look.

Cheers

David

Community ModeratorDaveM
Did you get the help you needed?
Help others by clicking on ‘Mark as accepted solution’
Show your appreciation!
Click on the star next to a reply to say thanks
Help guide to using the community? Click below
Kudos”Kudos”
0 Ratings
Reply
bus-error
Aspiring Contributor
277 Views
Message 7 of 13

Re: Infinity 2 connection appears to be banded/capped

@DavidM,

Thanks for your reply. Attached is the output from the inital and 'further diagnostics':

 

20190518_001.png

 

20190518_002.png

My router is still telling me that my 'actual' download rate is 39,998Kbps but my attainable rate is 49,500Kbps, nearly 10,000Kbps more and similar to previous actual download speeds:

 

20190518_003.png

This shows the link hasn't dropped for over 200 hours.

20190518_004.png

Cheers

Bruce

0 Ratings
Reply
bus-error
Aspiring Contributor
237 Views
Message 8 of 13

Re: Infinity 2 connection appears to be banded/capped

@DavidM 

I added the information output from the Broadband Performance test over the weekend, do let me know if you need anything furhter.

I have checked my router again this morning and the situation remains unchanged. "Uptime" is now 295 hours.

Regards

Bruce

0 Ratings
Reply
Moderator
Moderator
233 Views
Message 9 of 13

Re: Infinity 2 connection appears to be banded/capped

Hi @bus-error,

Thank you for posting back. I'm sorry you haven't seen your speeds increase. It looks like the DLM is being stubborn and doesn't want to lift the banding. I'll be able to take a look at your connection and run a few tests on your line.

I've sent you an private message with details on how to contact the team. Once we have your details, we'll run a few checks and get in touch with you directly.

Thanks

PaddyB

Community ModeratorPaddyB
Did you get the help you needed?
Help others by clicking on ‘Mark as accepted solution’
Show your appreciation!
Click on the star next to a reply to say thanks
Help guide to using the community? Click below
Kudos”Kudos”
0 Ratings
Reply
bus-error
Aspiring Contributor
225 Views
Message 10 of 13

Re: Infinity 2 connection appears to be banded/capped

@PaddyB 

Thank you, I have replied to your private message with the requested information.

0 Ratings
Reply