cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
GJD
Aspiring Contributor
645 Views
Message 1 of 6

Issues with slow page loading and HTTPS

Hi there.

 

Have had infinity installed for about 3 months and have in the last week to 10 days noticed that web pages are loading slowly. I'm using a wired connection on a fast PC with Chrome as standard browser, although I have tested with IE and my wife has tested with Safari and had the same problem.

 

If I type in a web address I will get a blank screen with the "Untitled" name on the tab for anything from 5-15 seconds. It seems to be slowest when the browser is first opened and it's looking for my homepage (Google.com) which can take up to 20 seconds to load.

 

I am also noticing a degredation in performance with a few HTTPS sites I use, mostly banking (Barclays and Santander) and a corporate email web portal - Microsoft OWA. These time out frequently and require the browser to be re-opened.

 

Rebooting the hub and router doesn't seem to make a difference. I have run the diagnostics robot and it found nothing amiss, green across the board. I'm in an RM postcode and nothing on the alerts that affects me that I can see. Linetest is fine also.

 

Aside from that, everything seems to be fine. I get very good speedtest results  and downloading and uploading is very quick.

 

Any thoughts?

 

G.

 

(edited to correct typos)

0 Ratings
Reply
5 REPLIES 5
zagnome
Aspiring Expert
635 Views
Message 2 of 6

Re: Issues with slow page loading and HTTPS

Give Google DNS a go. It probably won't help with the https issue. 

 

Also, http://community.bt.com/t5/BT-Infinity/BT-Infinity-and-https-connection-issues/td-p/154543/page/31

0 Ratings
Reply
GJD
Aspiring Contributor
616 Views
Message 3 of 6

Re: Issues with slow page loading and HTTPS

Adding Google DNS (8.8.8.8 and 8.8.4.4) improves it slightly, but still a 5-7 second delay, and, as expected, no change to HTTPS.

 

0 Ratings
Reply
Guru
614 Views
Message 4 of 6

Re: Issues with slow page loading and HTTPS

Could be because of low speed but I doubt it, can you follow this website quickly and paste the results back thanks.

If this helped you please click the Star beside my name.

If this answered your question please click "Mark as Accepted Solution" below.
0 Ratings
Reply
Highlighted
GJD
Aspiring Contributor
601 Views
Message 5 of 6

Re: Issues with slow page loading and HTTPS

Download: 48.15

Upload: 8.40

Ping: 22.50

 

Speedtest.net gives me:

 

Download: 46.71

Upload: 7.32

Ping: 9ms

 

G.

0 Ratings
Reply
GJD
Aspiring Contributor
571 Views
Message 6 of 6

Re: Issues with slow page loading and HTTPS

Well Google DNS does not seem to have improved the problem. Am now still getting 15+ seconds load time on pages, and consistent time outs on HTTPS connections. This forum to 20 seconds to load from a bookmark.

 

Any ideas?

 

G.

0 Ratings
Reply