cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
LUFCCharlie
Aspiring Contributor
523 Views
Message 1 of 15

Poor speed after install

I've just switched to sky from BT.

I'm on fibre 2  expected 50Mb - 73Mb and guarantee of 45Mb. When I was on Sky I was just on 50mb.

I went live 3 days ago and initial speed tests were 42mb but now its down to 32.

Is this drop expected. Is it still likely to go back up and settle in the expected range? I know its expected to fluctuate but wasn't expecting the lower range.

I switched from sky to get better faster broadband.

Thanks for advice.

 

0 Ratings
Reply
14 REPLIES 14
imjolly
Distinguished Sage
Distinguished Sage
509 Views
Message 2 of 15

Re: Poor speed after install


in order for the forum members to help please can you post the stats from your router HH6/SH2 then advanced settings then technical log information . 

Have you tried the quiet line test? - dial 17070 option 2 - should hear nothing - best done with a corded phone. if cordless phone you may hear a 'dull hum' which is normal

 

enter your phone number and post results  remember to delete number   https://www.broadbandchecker.btwholesale.com/#/ADSL

Someone may then be able to offer help/assistance/suggestions to your problem



If you like a post, or want to say thanks for a helpful answer, please click on the Ratings 'Thumbs up' on left hand side.
If someone answers your question correctly please let other members know by clicking on ’Mark as Accepted Solution’.
LUFCCharlie
Aspiring Contributor
485 Views
Message 3 of 15

Re: Poor speed after install

Hi, quiet line test seemed quiet!!

Product code:Smart Hub 2
 

 

Serial number:+091298+2019023307
 

 

Firmware version:v0.17.01.12312-BT
 

 

Firmware updated:Wed Aug 5 00:39:25 2020
 

 

Board version:R01
 

 

GUI version:1.56 15_02_2019
 

 

DSL uptime:2 days,06 Hours13 Mins52 Secs
 

 

Data rate:20 Mbps / 44.44 Mbps
 

 

Maximum data rate:20.296 Mbps / 53.670 Mbps
 

 

Noise margin:6.0 / 6.3
 

 

Line attenuation:8.3 / 14.1
 

 

Signal attenuation:8.1 / 16.5
 

 

VLAN id:101
 

 

Upstream error control:Off
 

 

Downstream error control:Off
 

 

Data sent / received:16.9 GB Uploaded / 82.4 GB Downloaded
 

 

Broadband username:bthomehub@btbroadband.com
 

 

BT Wi-fi:Activated
 

 

2.4 GHz wireless network name:BT-99AJXP
 

 

2.4 GHz wireless channel:Smart (Channel1)
 

 

5 GHz wireless network name:BT-99AJXP
 

 

5 GHz wireless channel:Smart (Channel36)
 

 

Wireless security:WPA2
 

 

Wireless mode:Mode 1
 

 

Firewall:On
 

 

MAC address:18:82:8C:0B:14:E2
 

 

Software variant:-
 

 

Boot loader:0.1.7-BT (Thu Nov 30 09:45:22 2017)
0 Ratings
Reply
LUFCCharlie
Aspiring Contributor
476 Views
Message 4 of 15

Re: Poor speed after install

20200807_140401.jpg

0 Ratings
Reply
LUFCCharlie
Aspiring Contributor
474 Views
Message 5 of 15

Re: Poor speed after install

Thanks for the advice. Statistics and screen shots attached. Hope this is helpful for advice.

0 Ratings
Reply
imjolly
Distinguished Sage
Distinguished Sage
472 Views
Message 6 of 15

Re: Poor speed after install

have you tried using the test socket with a filter to see if that improves your connection speed  test socket is behind the front plate of the master socket

if you connect to test socket please repost hub stats



If you like a post, or want to say thanks for a helpful answer, please click on the Ratings 'Thumbs up' on left hand side.
If someone answers your question correctly please let other members know by clicking on ’Mark as Accepted Solution’.
0 Ratings
Reply
madhatter2426
Contributor
466 Views
Message 7 of 15

Re: Poor speed after install

Its exactly the same line. So should get the same speeds.  What speeds did you get quoted ?

0 Ratings
Reply
pippincp
Sage
457 Views
Message 8 of 15

Re: Poor speed after install

@madhatter2426  1st post, 2nd sentence.

@LUFCCharlie  Which exchange and cab?

0 Ratings
Reply
LUFCCharlie
Aspiring Contributor
449 Views
Message 9 of 15

Re: Poor speed after install

Hi Holmfirth exchange, CAB unsure  how do I know or is it on the CAB?

0 Ratings
Reply
LUFCCharlie
Aspiring Contributor
447 Views
Message 10 of 15

Re: Poor speed after install

expected 50Mb - 73Mb and guarantee of 45Mb. When I was on Sky I was just on 50mb.

0 Ratings
Reply