cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Newbie
123 Views
Message 1 of 3

Connecting Deco M5 to BTOpenreach Modem

Go to solution

I am trying to connect Connecting AC1300 Deco M5 to a BTOpenreach Modem. 

but the Deco M5 unit is not connecting to the internet. 

it detects that the modem uses PPPoe and asks for a username and password. 

I have looked this up on the BT forum and apparently the username is bthomehub@btbroadband.com and the password is BT. 

I have used these but when the setup app starts testing the internet connection, the light on the Deco unit turns red and the app says that the Username and password are wrong. 

what am I doing wrong? 

thanks. 

0 Ratings
Reply
2 REPLIES 2
Highlighted
Newbie
83 Views
Message 2 of 3

Re: Connecting Deco M5 to BTOpenreach Modem

Go to solution

I have not had a response from this forum but I have resolved the issue...kind of.

The modem does not have a dynamic IP (it has PPPone) so it needs a username and password. None of the Un & Pw combinations that I was advised to use or found online worked.

In the end I plugged in my old plusnet router, turned off the WiFi and plugged the deco into that. A solution of sorts.

0 Ratings
Reply
Highlighted
Distinguished Sage
Distinguished Sage
64 Views
Message 3 of 3

Re: Connecting Deco M5 to BTOpenreach Modem

Go to solution

By default, the Openreach modem should be in bridge mode, the PPPoE session is handled by the router using the details in your original post. I suspect the modem had been misconfigured in router mode.

Try a factory reset of the modem.

0 Ratings
Reply