cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
PaulB67
Aspiring Contributor
3,308 Views
Message 1 of 12

IPv6 LAN/WAN settings for TP-Link Archer AC5400

Hi.

Can anyone help with the settings i need for IPv6 on my router.

 

For LAN IPv6 - SLAAC/Stateless DHCP, it is asking for a prefix address, i cant get the IPv6 working on my Xbox One X through the TP-Link.

0 Ratings
Reply
11 REPLIES 11
Keith_Beddoe
Distinguished Sage
Distinguished Sage
3,300 Views
Message 2 of 12

Re: IPv6 LAN/WAN settings for TP-Link Archer AC5400

I assume you are using a separate modem in front of it, as the AC5400 is only a wireless router?

The home hub cannot be used as just a modem.

0 Ratings
Reply
PaulB67
Aspiring Contributor
3,290 Views
Message 3 of 12

Re: IPv6 LAN/WAN settings for TP-Link Archer AC5400

I am using a vigor 130
0 Ratings
Reply
Keith_Beddoe
Distinguished Sage
Distinguished Sage
3,280 Views
Message 4 of 12

Re: IPv6 LAN/WAN settings for TP-Link Archer AC5400

There is a thread which may be of interest https://community.bt.com/t5/Home-setup-Wi-Fi-network/IPv6-Global-Address-on-BT-Home-Hub-5/td-p/17636...

It discusses the prefix.

0 Ratings
Reply
PaulB67
Aspiring Contributor
3,268 Views
Message 5 of 12

Re: IPv6 LAN/WAN settings for TP-Link Archer AC5400

Hi.

Read through that and a lot didnt make sense to me as a novice but i made some changes in my router but it still doesnt get an IPv6 address, pic below, any suggestions please...

IPv6 AC5400.jpg

 

0 Ratings
Reply
Keith_Beddoe
Distinguished Sage
Distinguished Sage
3,265 Views
Message 6 of 12

Re: IPv6 LAN/WAN settings for TP-Link Archer AC5400

I think you may have to wait for a forum member who knows more about BTs implementation of IPv6.

 

0 Ratings
Reply
PaulB67
Aspiring Contributor
3,255 Views
Message 7 of 12

Re: IPv6 LAN/WAN settings for TP-Link Archer AC5400

Ok, well thanks for your help Keith 🙂
0 Ratings
Reply
licquorice
Distinguished Sage
Distinguished Sage
3,248 Views
Message 8 of 12

Re: IPv6 LAN/WAN settings for TP-Link Archer AC5400

A few things.

First of all make sure you have the latest version of firmware.

Second  change the setting to SLAAC rather than DHCP

Third, your device may not support BT's /56PD implementation of IPv6, my TD-W9980 didn't.

PaulB67
Aspiring Contributor
3,220 Views
Message 9 of 12

Re: IPv6 LAN/WAN settings for TP-Link Archer AC5400

Hi.

Changed to SLAAC (no diff), and it does have the latest firmware, i only installed it brand new on Friday last after checking it had the latest firmware (as does the Vigor 130)

I have online chatted with TP-Link support and they assure me it supports BT IPv6, just cant seem to get it to work, must be something within the settings, just cant sort it.

0 Ratings
Reply
licquorice
Distinguished Sage
Distinguished Sage
3,210 Views
Message 10 of 12

Re: IPv6 LAN/WAN settings for TP-Link Archer AC5400


@PaulB67 wrote:

Hi.

 

I have online chatted with TP-Link support and they assure me it supports BT IPv6, just cant seem to get it to work, must be something within the settings, just cant sort it.


Did they not tell you what settings they thought should work?

0 Ratings
Reply