cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Becky70
Beginner
214 Views
Message 1 of 8

Smart plug not connecting after upgrade

Go to solution

Hi 

I've just upgraded to a Smart Hub 2. My Google homes have all connected well but my smart sockets have not. 

I've split my signal and turned off 5GHZ but the sockets are still not connecting

Any ideas from anyone? 

0 Ratings
Reply
7 REPLIES 7
Distinguished Sage
Distinguished Sage
209 Views
Message 2 of 8

Re: Smart plug not connecting after upgrade

Go to solution

What was the reason for upgrading, was the original home hub faulty?

The Smart Hub 2 does not allow you to split the SSIDs.

This similar post may help https://community.bt.com/t5/Home-setup-Wi-Fi-network/Can-not-connect-Tuya-smart-plugs-to-BT-hub-2/m-...

0 Ratings
Reply
V_Meldrew
Recognised Expert
199 Views
Message 3 of 8

Re: Smart plug not connecting after upgrade

Go to solution

Have you checked the hub manager to confirm that they're not connected or are you assuming they're not connected because you can't contact them?

Assuming that they're cloud based, you may need to check the app settings

0 Ratings
Reply
Becky70
Beginner
177 Views
Message 4 of 8

Re: Smart plug not connecting after upgrade

Go to solution
No it was just an upgrade. We turned the 5GHZ off. It allowed us to do that but to no avail.

I'll check out the link you attached

Many thanks for info
0 Ratings
Reply
Becky70
Beginner
173 Views
Message 5 of 8

Re: Smart plug not connecting after upgrade

Go to solution
Not sure. When I've tried to connect them to the new wifi signal they keep giving error in network message. The 3 sockets I have worked perfectly fine on old network.

There doesn't seem to be any setting in the Smart Life app to change.
0 Ratings
Reply
V_Meldrew
Recognised Expert
166 Views
Message 6 of 8

Re: Smart plug not connecting after upgrade

Go to solution

At a guess, your smartplugs are searching for your old SSID but of course they can't find it because it's not there, You could try changing the SSID and wi-fi password of your new router to be the same as your previous one. If I'm right your plugs will then connect. 

Becky70
Beginner
139 Views
Message 7 of 8

Re: Smart plug not connecting after upgrade

Go to solution
Now that's a brilliant idea! I'll give that a go.

Fingers crossed!
0 Ratings
Reply
Becky70
Beginner
70 Views
Message 8 of 8

Re: Smart plug not connecting after upgrade

Go to solution

Just wanted to thank all the advice I received from everyone 

Got things sorted now. I turned off the 5Ghz in the hub manager. Turned the hub on and off again. Connected all of my sockets and then turned the 5Ghz signal back on. All is now working smoothly!  Yay! 

0 Ratings
Reply