cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
shamus1
Expert
520 Views
Message 1 of 15

ipv6

this has been active on my smarthub for a couple of weeks and now its disabled,its active in the router but it says ipv6 network disabled now any ideas?

0 Ratings
Reply
14 REPLIES 14
smf22
Recognised Expert
510 Views
Message 2 of 15

Re: ipv6

Is it the 'IPv6 network status' under Advanced settings -> IPv6 -> Status (http://192.168.1.249/0000012803/gui/#/ipv6/status) that shows as disabled? If so that would seem to suggest you're not connected to an IPv6 enabled BRAS.

 

Has the Hub reconnected the WAN PPPoE session recently?

0 Ratings
Reply
shamus1
Expert
482 Views
Message 3 of 15

Re: ipv6

yes it reconnected the WAN PPPoE 12 hrs ago but router uptime is 5 days

5 Days, 4 Hours 56 Minutes 15 Seconds.

Connection time:
0 Days, 12 Hours 42 Mins 44 Secs

0 Ratings
Reply
Highlighted
smf22
Recognised Expert
474 Views
Message 4 of 15

Re: ipv6

The BT statement in the ISP Review post stated rollout "was completed for “all BT Broadband lines” in October 2016 (except IPstream connections)". It would seem that when your line sync'd again it got load shared to a BRAS that is not enabled.

 

If you want IPv6 back I guess you could force a disconnect on your broadband connection from the Hub GUI and re-connect to see if you then get IPv6 enabled again.

 

Regards

0 Ratings
Reply
shamus1
Expert
470 Views
Message 5 of 15

Re: ipv6

yes just rebooted and its working again any ideas why it went funny?

0 Ratings
Reply
shamus1
Expert
468 Views
Message 6 of 15

Re: ipv6

my router now says firmware updated 25-Nov-2016 but was october before i just rebooted and still on same firmware after reboot SG4B10002236

0 Ratings
Reply
shamus1
Expert
465 Views
Message 7 of 15

Re: ipv6

logs now say after my reboot but firmware version is the same?

17:11:33, 25 Nov.
ppp1:TR69 event found : M Download
17:11:33, 25 Nov.
ppp1:TR69 event found : 7 TRANSFER COMPLETE
17:11:33, 25 Nov.
ppp1:TR69 event found : 4 VALUE CHANGE
17:11:32, 25 Nov.
ppp1:TR69 sending Inform message
17:11:32, 25 Nov.
ppp1:TR69 event found : M Download
17:11:32, 25 Nov.
ppp1:TR69 event found : 7 TRANSFER COMPLETE
17:11:32, 25 Nov.
ppp1:TR69 event found : 4 VALUE CHANGE
17:11:30, 25 Nov.
ppp1:TR69 sending Inform message
17:11:30, 25 Nov.
ppp1:TR69 creating new session with ACS
17:11:25, 25 Nov.
:HTTP UserBasic login from 192.168.1.64 successfully
17:11:21, 25 Nov.
:The Modem successfully installed a firmware update

0 Ratings
Reply
smf22
Recognised Expert
461 Views
Message 8 of 15

Re: ipv6


@shamus1 wrote:

yes just rebooted and its working again any ideas why it went funny?


Not really. I saw the same thing when I was using the Hub 6... sometimes I'd have IPv6 and other times not. I put it down to the fact the deployment was not complete as that was before the BT statement at the end of October.

 

It could be that there are still some BRAS out there not enabled and you were just unfortunate to connect to that.... and of course it cuold simply be yet another bug on the HH6.

 

Regards

0 Ratings
Reply
shamus1
Expert
446 Views
Message 9 of 15

Re: ipv6

just rebooted again and am now running firmware SG4B1000223E but fon is active again which it was not on previous firmware,here we go again another nightmare to get that switched off.

 

0 Ratings
Reply
planetf1
Expert
345 Views
Message 10 of 15

Re: ipv6

I'm on a HH5a & didn't have IPv6 enabled. Just rebooted the hub, no difference. I've never seen IPV6 sadly 😞 😞 😞

So are BT saying everyone/all lines SHOULD have access to it now? (in which case I'll raise a problem about it?)

0 Ratings
Reply