cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
DaisyBell
Beginner
2,264 Views
Message 1 of 5

BT Studio 1500 no dial tone

We recently moved the phone for a month during building work and now I can 't get it working again. 

The landline is fine, the base handset is fully charged. The rechargeable batteries are charged.

We can even make internal calls between handsets 1, 2 and 3. However, no dial tone at all.

I have tested the line with another corded phone and it is fine.

 

How can I get the base phone to pick up the line again? I want to go back to how it used to be!

I don't want to have to replace this kit as it is obviously in working order? Anyone have any tips for me? Thanks in advance...

 

0 Ratings
4 REPLIES
hamish72
Recognised Expert
2,254 Views
Message 2 of 5

Re: BT Studio 1500 no dial tone

Maybe its the cable connecting the phone to the landline socket thats faulty see if the one on the corded phone fits

**************************************************
If any post helps tick the star box on the left
**************************************************
Just cause Im paranoid dont mean they are not out to get me





DaisyBell
Beginner
2,221 Views
Message 3 of 5

Re: BT Studio 1500 no dial tone

HI, thanks for the suggestion, but I tried that. I thought perhaps there was a kink in the cable so I tested it with a working cable. The problem still exists. Do you think it the number 1 handset has just de-registered from the base phone?
Can anyone from BT please answer? The 'helpline' number is obselete with no forwarding number. I think this is why BT has a forum isn't it?



is it true that they just stop
0 Ratings
hamish72
Recognised Expert
2,220 Views
Message 4 of 5

Re: BT Studio 1500 no dial tone

Could happen just try to rereg it

**************************************************
If any post helps tick the star box on the left
**************************************************
Just cause Im paranoid dont mean they are not out to get me





0 Ratings
peterraikman
Contributor
2,169 Views
Message 5 of 5

Re: BT Studio 1500 no dial tone

I don't know if my problem is related

My twin phone extension works ok

The base unit phone has suddenly got a loud swishing noise instead of a dialling tone

Can anyone help, please

0 Ratings