cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
990 Views
Message 1 of 16

55/10 now 49/10 + disconnects/restarts after 2 years stable

Been on Fibre 1 for almost 2 years. Had a perfectly stable 55/10mbps throughout. Several weeks ago I started getting drops in connection and the line was then capped at 49/10.  Drops have now become a daily occurrence. Some days are more frequent causing the data rate to lower even further to ~28mbps and even cause the odd hub restart.

hub.png

 

 

 

 

Dsl checker seems to show a problem just at this property as everyone else on the street, including neighbours either side, have the higher speeds.

Ours:

dsl1.png

 

 

Neighbours:

dsl2.png

0 Ratings
Reply
15 REPLIES 15
988 Views
Message 2 of 16

Re: 55/10 now 49/10 + disconnects/restarts after 2 years stable

You have a line fault which is causing DLM to reduce your speed in an attempt to stabilise your line.

Until the fault is rectified, your seed won't improve. Report the fault to BT.

 

969 Views
Message 3 of 16

Re: 55/10 now 49/10 + disconnects/restarts after 2 years stable

Have you checked you landline for noise?  DiL 17070 option 2. Should be silent and any noise is a problem



If you like a post, or want to say thanks for a helpful answer, please click on the Ratings 'Thumbs up' on left hand side.
If someone answers your question correctly please let other members know by clicking on ’Mark as Accepted Solution’.
0 Ratings
Reply
957 Views
Message 4 of 16

Re: 55/10 now 49/10 + disconnects/restarts after 2 years stable

Give it a shot.  Hazard a guess at what may have caused this? Seems strange for a fault to single out a single property like that. Work was being done at the exchange around the same time.

0 Ratings
Reply
956 Views
Message 5 of 16

Re: 55/10 now 49/10 + disconnects/restarts after 2 years stable

On Digital Voice if that makes any difference. Can make out a slight bit of white noise. Hard to tell if it's the handset or line. It's pretty old.

0 Ratings
Reply
936 Views
Message 6 of 16

Re: 55/10 now 49/10 + disconnects/restarts after 2 years stable


@Cab7 wrote:

Give it a shot.  Hazard a guess at what may have caused this? Seems strange for a fault to single out a single property like that. Work was being done at the exchange around the same time.


Of course it isn't strange for an individual line to go faulty, why would you think it is?

924 Views
Message 7 of 16

Re: 55/10 now 49/10 + disconnects/restarts after 2 years stable


@licquoricewrote:

@Cab7wrote:

Give it a shot.  Hazard a guess at what may have caused this? Seems strange for a fault to single out a single property like that. Work was being done at the exchange around the same time.


Of course it isn't strange for an individual line to go faulty, why would you think it is?


No idea. Past fault experiences always seemed to affect close neighbours too. Just puzzled where this came from after 2 years, that's all.

0 Ratings
Reply
910 Views
Message 8 of 16

Re: 55/10 now 49/10 + disconnects/restarts after 2 years stable

If you are on digital voice then the quite line test is of no use



If you like a post, or want to say thanks for a helpful answer, please click on the Ratings 'Thumbs up' on left hand side.
If someone answers your question correctly please let other members know by clicking on ’Mark as Accepted Solution’.
0 Ratings
Reply
850 Views
Message 9 of 16

Re: 55/10 now 49/10 + disconnects/restarts after 2 years stable

Unfortunately the DSL checker results are meaningless as you have omitted vital information, the exchange and cab number. From that we could find out what type of cab you are on and assess what your noise margin should be.

That said, your noise margin is slightly higher than any of the cabs should return, that combined with the restarts could indicate a line problem. As you can't test being on DV, just try reporting one, your line will be remotely tested and if a fault found automatically raise an engineer to conduct further taests and fix.

FYI. It is not unusual for one property to be on a different line to the rest as the site office line before any build is done is usually reallocted to a property when the build is complete and the site office closed.

0 Ratings
Reply
802 Views
Message 10 of 16

Re: 55/10 now 49/10 + disconnects/restarts after 2 years stable

Trying to identify a fault on the phone to no avail. Told the line is fine after they run a test, which it will be most of the time,  yet the drops are still occurring. Also told I'd have to fork out for a engineer visit for a possible DLM reset.

Any suggestions? Cab 7 Ash btw.

0 Ratings
Reply