cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
1,028 Views
Message 21 of 68

Re: Solid Broadband Connection but no Internet/Traffic

Go to solution

Then authentication is not the issue. The BT engineer should have picked up on that when they spoke to whoever they spoke to

1,001 Views
Message 22 of 68

Re: Solid Broadband Connection but no Internet/Traffic

Go to solution

@Checked2013Which BT engineer would that be? They don't have any.

0 Ratings
978 Views
Message 23 of 68

Re: Solid Broadband Connection but no Internet/Traffic

Go to solution

Most likely one of BT’s ‘Home Tech Experts’ aka a Qube Socket Jockey whose technical expertise is limited to plugging in another Hub and if that doesn’t work referring it to Openreach. 

959 Views
Message 24 of 68

Re: Solid Broadband Connection but no Internet/Traffic

Go to solution

As I said in my previous post, BT Openreach engineer visit was yesterday and he called the BT (ISP) fault team

0 Ratings
941 Views
Message 25 of 68

Re: Solid Broadband Connection but no Internet/Traffic

Go to solution

It’s just Openreach, not BT Openreach, they were never actually called that.

As BT now use their own in house Engineers, called Home Tech Experts, who are actually (self) employed by Qube Communications but people call them ‘BT Engineers’ now. 

This is where a lot of confusion comes in when people post or here saying ‘BT Engineers’ as no ones ever sure if they’re talking about BT, aka Qube Engineers or Openreach Engineers.

0 Ratings
930 Views
Message 26 of 68

Re: Solid Broadband Connection but no Internet/Traffic

Go to solution

OK, for clarity

Openreach Engineer visited yesterday,

0 Ratings
916 Views
Message 27 of 68

Re: Solid Broadband Connection but no Internet/Traffic

Go to solution

I just hope that you can get a resolution to your issue soon

913 Views
Message 28 of 68

Re: Solid Broadband Connection but no Internet/Traffic

Go to solution

Latest is that Openreach network has been checked and is OK so now looking at BT Retail set up

886 Views
Message 29 of 68

Re: Solid Broadband Connection but no Internet/Traffic

Go to solution

Update, Day 13

Still no internet

Mod is working on this but so far no progress 

I've been googling like mad, and was wondering if there might be a problem with the standard broadband username not working/authenticating for me for whatever reason? I have tried changing it to my.name@btbroadband.com but no luck, also my phonenumber@btbroadband.com.

I know, clutching at straws...

Product code:Smart Hub 2

Serial number:+091298+1903007694

Firmware version:v0.26.03.01286-BT

Firmware updated:Thu Apr 15 01:34:04 2021

Board version:R01

GUI version:1.74 12_11_2020

DSL uptime:0 days,20 Hours37 Mins10 Secs

Data rate:16.933 Mbps / 57.971 Mbps

Maximum data rate:16.930 Mbps / 76.302 Mbps

Full Fibre (FTTP) Mode:Off

Noise margin:6.0 / 5.9

Line attenuation:5.4 / 17.4

Signal attenuation:5.4 / 16.6

VLAN id:101

Upstream error control:Off

Downstream error control:Off

Data sent / received:37.6 MB Uploaded / 4.4 MB Downloaded

Broadband username:bthomehub@btbroadband.com

 

0 Ratings
872 Views
Message 30 of 68

Re: Solid Broadband Connection but no Internet/Traffic

Go to solution

It should be left on the default username and password. You can always do a factory reset if you need to get back to that setting.

 

Looking at your line stats shows there is nothing wrong with your Internet connection and even more so that it's showing data sent and received, which does push me more towards it's a device on your local network that is causing the issue.

0 Ratings